DRAMALESSEN

Het bestaat al een aantal jaren, dramales op school, alleen wordt de laatste tijd pas ontdekt hoe goed drama is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

DRAMA KIDS

Samen met Roelie van Son hebben we in 2010 DRAMA KIDS opgericht: buitenschoolse kleinschalige dramalessen voor kinderen in de lagerschool leeftijd. Tijdens de drama lessen wordt er gewerkt aan een goed zelfbeeld en het zelfvertrouwen van de kinderen. Ze worden zich bewust van hun eigen lichaamstaal en houding. Ze leren zichzelf te presenteren en te reageren op simpele dagelijkse situaties zodat de drama lessen direct effect hebben op de ontwikkeling van het kind. We bootsen rollenspellen na die de kinderen zelf meemaken en spelen hier verschillende emoties bij. De kinderen gaan het verschil herkennen tussen verschillende emoties en lichaamshoudingen en kunnen dit gebruiken in hun eigen dagelijkse leventje. En dit alles doen ze zonder dat de kinderen ook maar enig idee hebben dat ze aan het leren zijn, we doen namelijk alles spelenderwijs. Er worden de hele les leuke spelletjes gedaan en voor degene die wil kijkt de eerste paar lessen en stapt in als ze er klaar voor zijn, er wordt niks geforceerd. Wat de kinderen vaak ook een feest vinden is dat alles kan bij drama, “think out of the box” niks is te gek om te verzinnen en zo wordt de fantasie en het improvisatievermogen vergroot. Ik geniet er van om de kinderen individueel te zien groeien, ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen na een tijdje zelf met opgeheven hoofd naar mensen toe durven te stappen om iets te vragen en zelfs op een podium durven te staan om te vertellen wie ze zijn en daar dan zo trots op zijn. Dit hebben ze allemaal geleerd door gezellige en grappige rollenspellen te spelen en educatieve drama spelletjes te doen.Ik hoop jullie zo een beetje een beeld te hebben kunnen geven in wat voor mij drama betekent.

MUSICAL

Al jaren begeleid ik de jaarlijkse schoolmusical op basisschool Den Dijk in Odiliapeel. Het brengt de school samen. De leerlingen, ieder met zijn of haar eigen verschillende talenten, leren in verschillende disciplines samen te werken. Docenten en leerlingen leren elkaar op een andere manier kennen. Het is altijd een hartverwarmende bezigheid zowel in de repetitietijd als bij de uitvoeringen.

WONDER VAN ÉÉN DAG

In één dag een complete musical met verhaal, muziek, kleding, decor, organisatie? Dat kan met een Wonder van één dag! Een samenwerkingsverband van een vijftal acteurs, dramadocenten, muzikanten die samen met de hele school een hele dag aan het werk gaan.

KLIK OM VERDER TE GAAN:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial